BOOKS: Târgul bucureştean de carte "Kilipirim"

#reduceri #cărţi #onestitate #preţuriumflate #nervi 


            Azi m-am decis să mă vizitez târgul de carte Kilipirim în ultima sa zi. 
          Poziţionat la etajul al doilea al Unirea Shopping Center, Kilipirimul a fost puţin greu de găsit. O luasem în direcţie opusă, până ce mi-am dat seama că ajunsesem într-o înfundătură, înconjurată de tricouri Kenvelo şi rochii de gală, ce stau în rafturi ani de zile. Sau poate că e din cauză că eu nu prea am orientare spaţială... Hihi! 
         Am ajuns, aşadar, la Kilipirim, la standul editurii Herald, cu titluri de care eu am nevoie. Fiind studentă la Masteratul de Studii Religioase (FLLS şi nu Teologie), multe titluri mi-au atras atenţia, aşa că le-am cumpărat. Am lăsat 190 de lei casă, pentru cărţile-astea. Ce nu mi-a plăcut a fost că unul dintre angajaţi mi-a zis :
         - Acum, că ai cumpărat atâtea cărţi de la noi, o să-ţi fac şi eu un cadou.
         "Wow! Super!", m-am gândit. "Poate-mi face o carte cadou"
         Când 'colo, mă trezesc că-mi dă un catalog de preţuri Herald. Are you fucking kidding me?  
         - Îţi ofer un catalog de preţuri de la noi, în caz că mai ai nevoie să cumperi ceva.
         Nu puteam să plec fără replică. 
         - Staţi liniştit! Că la câte am cumpărat, nu mai vin. 
        Mi-am luat cărţile şi am plecat. Brusc m-am simţit vinovată că mi-am cumpărat iarăşi cărţi deşi rafutirle mele sunt supraîncărcate, iar la cămin nu mai am loc.        Am decis să nu-mi mai cumpăr nimic. Humanitas nu avea reduceri substanţiale. De la standul Editurii TREI îmi făcea cu ochiul "Răzbunătorul" a lui Michael Punke (redusă, parcă cu 10-15lei), dar m-am abţinut. La standul Editurii RAO m-am enervat. M-am dus expres ca să văd ce preţuri propun pentru cărţile idolului meu, Ken Follett, şi am constatat cu stupoare că nu erau reduse. Ba mai mult, cartea "Iarna lumii", pe care eu o luasem cu 40 de lei de la elefant.ro, costa la târg 65,99 lei. Absurd! Am plecat, înainte de a mă enerva şi mai mult. 
          Morala este : Consultaţi piaţa cărţii înainte de a vă avânta la târguri. Astfel, evitaţi să cădeţi în capcane. :) 

Postări populare