SCRIERI: Cum am întâlnit-o pe Jenna

Am întâlnit-o prima oară într-o după amiază de toamnă târzie, în incinta campusului universitar, când m-a prins din urmă. Nu mi-a zis numele ei, ci doar :
- Auzi? Noi ar cam trebui să bem o cafea cândva.
- Poftim? i-am replicat eu uimită. Adevărul e că nu mă aşteptasem vreodată ca cineva să mă prindă din urmă şi să mă invite la o cafea, fără ca măcar să se prezinte întâi. Era un lucru neobişnuit pentru mine şi foarte original, în acelaşi timp, ce e drept.
- A, scuze! a zis, zâmbind. Eu sunt Jenna. Locuiesc pe acelaşi palier cu tine, la câteva camere distanţă. Te-am mai văzut prin cămin.
- Eu sunt Ioana, i-am răspuns. Da, îmi aduceam aminte de ea. Şi eu o văzusem pe ea prin cămin. Da, nu e o idee rea..., i-am zâmbit la rându-mi. Ar cam trebui să bem o cafea.
Jenna este la fel de înaltă ca mine şi la fel de voinică, adică împreună am putea intimida cu uşurinţă orice bărbat care ar îndrăzni să se apropie de noi. În acea zi, ea putea cuceri lumea pe tocurile sale negre, numai dând din gene. Ochii săi erau bine conturaţi cu negru, iar genele date cu rimel din belşug. Părul lung era ondulat la vârfuri, dar nu pentru că îl supuse ea vreunui chin termic, ci pentru că aşa era el, şi lăsat liber peste paltonul bleumarin.
Nu am băut cafea în acea zi, pentru că eu trebuia să plec la cursuri, însă ne-am văzut deseori pe coridorul căminului şi la supermarket, amintindu-mi că trebuie să bem o cafea împreună.
Şi am băut, în cele din urmă. Ne-am regăsit într-o vineri, după ce amândouă terminasem serviciul la două companii diferite.
- Tu...ai tu timp să bem o cafea?
- Da, Jenna, azi am timp să facem ce vrei tu.
S-a dus în camera ei să-şi lase geanta şi tocurile uriaşe, timp în care eu am scotocit în toate rafturile după borcanul cu cafea şi după toate sortimentele de pliculeţe de ness pe care le aveam. În momentul în care a apărut în cadrul uşii, încăperea în care locuiam s-a luminat.
A intrat în cameră la invitaţia mea şi s-a făcut confortabilă pe pat, de parcă s-ar fi aflat în camera unei persoane pe care o cunoştea de ani de zile. Nu m-a deranjat deloc acest lucru. Ba dimpotrivă, mi s-a părut o persoană interesantă şi foarte încrezătoare, făcând asta. Jenna mi-a pus întrebări peste întrebări, ca o adevărată jurnalistă, iar eu m-am simţit confortabil să-i desluşesc toate răspunsurile. Era prima oară în care aveam încredere într-o persoană pe care nu o cunoşteam deloc. Simţeam la rându-mi că o cunoşteam de ani de zile.
Au urmat multe cafele împreună şi o prietenie care durează până în ziua de astăzi. 

Img Copyright: http://healthylivingmadesimple.com/benefits-drinking-cold-brew-coffee/

Postări populare