EVENT: "Maternitate, carieră şi prejudecăţi"

                  Astăzi, eu și prietena mea, Martha R. am participat la o sesiune de instruire, organizată de către Asociația React, pe tema „Materniate, carieră şi prejudecăţi”.
            Întâlnirea s-a desfăşurat pe parcursul a 2-3 ore, în incinta Hotelului Royal din Bucureşti, sesiunea începând la ora 11:00 cu partea de înregistrare a participanților și „welcome coffee”, şi a continuat, la ora 12, cu prezentările doamnelor Andreea Rotaru (manager comunicare al Asociaţiei React), Ana Ber (Managing Partner Dr. Pendl & Dr. Piswanger) şi Adriana Săftoiu (fost consilier prezidenţial). S-a încheiat cu o parte interactivă, întrebări şi răspunsuri şi un prânz foarte gustos.
            Am mai participat la conferinţe, prezentări însă la niciuna nu a avut organizată o parte culinară pentru invitaţii săi. M-a surprins într-un mod plăcut.  
            Sesiunea a fost clară şi am avut multe lucruri de învăţat. Atmosfera a fost caldă şi prietenească. M-am speriat puţin când m-am trezit cu microfonul în faţă, dar a fost ok. N-am mai ţinut un microfon în mână din clasa a 11-a, când am prezentat un eseu de Ziua Eroilor în centrul unui oraş provincial, aşa că da, am avut emoţii, mai ales că se şi filma.
            Despre organizatoarea acestui eveniment, şi anume Asociaţia React, nu pot spune decât că este una dintre acele asociaţii pe care românii ar trebui să le cunoască şi să le sprijine mai mult. Aici nu vorbesc despre nişte copii care s-au adunat să dea nişte petreceri, sau să facă mult zgomot pentru nimic, ci mă refer la acel ansamblu de persoane care se ocupă cu un număr mare de proiecte. Şi oamenii ăştia chiar au multe proiecte, iar printre ariile lor de interes se numără:
1.      SĂNĂTATE:
a.       Controlin - proiect de management al diabetului ce contribuie la imbunatatirea starii de sanatate a pacientilor cu diabet de tip unu si doi. Tehnologia pusa la dispozitie pacientilor din intreaga tara, presupune un sistem de telemedicina pentru monitorizarea sanatatii, prin care pacientul invata sa isi gestioneze starea de sanatate si sa isi adapteze stilul de viata la provocarile afectiunii.
b.      O viaţă poate depinde de tine - program national de educare a populatiei cu privire la  importanta apelarii corecte a serviciului de urgenta 112 si a realizarii manevrelor de prim ajutor pana la sosirea ambulantei.
c.       O şansă pentru viaţă - cel mai amplu program national de donare de sange. In cadrul acestuia, publicul este informat cu privire la nevoia reala de sange pentru transfuzii din spitale si este incurajat sa doneze sange periodic.
2.      EDUCAŢIE
3.      ECONOMIE SOCIALĂ
a.        Fabrica de Bine - numele sub care un grup de 6 intreprinderi sociale deruleaza activitati in domeniul reciclarii maculaturii si a maselor plastice, a manufacturarii de produse din hartie reciclata, al serigrafiei si in domeniul serviciilor de tip call center. Aceste intrepinderi au fost infiintate in cadrul proiectului “Dezvoltarea economiei sociale prin infiintarea si dezvoltarea de intreprinderi sociale“.
4.      DEZVOLTARE COMUNITARĂ
a.       Al Treilea Sector - proiect editorial care aduce in vizorul publicului oameni, proiecte, finantari, idei, organizatii si companii care schimba lumea in bine. Aici, pot fi gasite atat materiale originale scrise, filmate sau fotografiate de o echipa proprie cat si idei inovatoare si bune practici de la nivel international.
b.      Benevol.ro - platfoma care reuneste principalii actori în domeniul ONG: voluntarii, organizatiile neguvernamentale si companiile private, din dorinta de a oferi profesionalism, transparenta si implicare în ceea ce priveste voluntariatul.
c.       Proiecte de Renovare şi Dotare.
d.      Anotimpuri în Borcan

Asociaţia REACT este unul din lucrurile bune din România.
Puteţi urmări sesiunea noastră în videoclipul de mai jos.Postări populare