Adolescenta care câştigă mai bine de 480.000 de dolari, nevoită să-şi angajeze director executiv, ca să acopere sarcinileO adolescentă din Statele Unite ale Americii care a câştigat mai bine de 480.000 de dolari din afacerea ei de babysitting, şi-a angajat un director executiv ca să se ocupe de activităţile cotidiene, în timp ce ea se află la liceu.
Noa Mintz, în vârstă de 15 ani, şi-a creat agenţia de îngrijire, Nannies by Noa, acum trei ai, iar acum are 190 de clienţi, raportează New York Post.
Adolescenta antreprenoare taxează 15 procente ca taxă de agenţie din salariul iniţial al dădacei, care este între 64.000 şi 100.000 de dolari şi o taxă de apartament de 5 dolari, pentru o oră de servicii de babysitting.
Agenţia are 25 de dădace angajate cu normă întreagă şi 50 de babysitteri care în medie lucrează 15 ore pe săptămână.
Domnişoara Mintz şi-a început afacerea la vârsta de 12 ani, când a început să ia contact cu proprii săi babysitteri.
„Pentru ceea ce plăteşti, copiii tăi are trebui să fie mai mult stimulaţi”,  a explicat ea presei.
„La 7 ani i-am zis mamei: „Trebuie să ai beneficii mai mari din banii tăi”. Mă scotea din minţi!”
A lucrat împreună cu tatăl său, bancher de investiţii, care a fost garantul afacerii sale, iar recent au angajat-o pe Allison Johnson ca şi şef executiv al companiei. Domnişoara Johnson, în vârstă de 26 de ani, este un asistent social care a aplicat iniţial la Nannies by Noa pe postul de dădacă.
„A fost o provocare la început”, a zis ea presei, referindu-se la preluarea de sarcini de la o adolescentă şi de a-şi negocia salariul.
„Avea 14 ani! [Dar] sunt o feministă, şi chiar susţin femeile care fac lucruri pentru ele însele şi-şi duc viziunile mai departe.”
„Suntem în legătură zilnic – telefon şi email”, continuă ea. „Se va întoarce la mine în timpul sesiunii*. Nu poate să tacă”.

*Am tradus cu sesiune. În versiunea engleză s-a folosit termenul de „study hall”, care se referă la o clasă, spaţiu comun, intra-muros sau în extra-muros unde ai timp liber ca să studiezi sau să-ţi faci tema, sau să recuperezi orele pe care le-ai pierdut la şcoală.

Pentru versiunea în limba engleză, daţi click AICI!
Pentru articolul original, daţi click AICI!

Postări populare