FILM: "Let's be cops" e cea mai bună comedie din 2014Deşi comedia "Hai să fim poliţişti" are un scor de 6,6 din 10 pe gigantul site IMDB, pot spune cu mâna pe inimă că acest film m-a distrat copios şi m-a făcut să-i dau nota 10, la nici 2 minute de la vizionare.
Filmul lui Luke Greenfield este uşor de urmărit şi nu te plictiseşte nici măcar un minut, cu toate că la un moment dat există o discuţie între cei doi protagoniştp în care îşi reproşează anumite lucruri din vieţile lor. 
ATENŢIE, SPOILERE LA ORIZONT!!!
De ce este filmul ăsta atât de amuzant? Păi, idioţii ăştia doi...Pardon! Aceşti doi prieteni, au părăsit când erau foarte tineri statul Ohio pentru a locui în Los Angeles, promiţându-şi că dacă nu vor rezolva ceva cu vieţile lor până la îndeplinirea vârstei de 30 de ani, să se întoarcă înapoi la familiile lor. Şi iată că au amândoi 30 de ani şi nimic nu s-a ales de vieţile lor: Justin este un dezvoltator de jocuri, extrem de timid şi pe cale să-şi piardă slujba, în timp ce Ryan nu are absolut nicio ocupaţie, dar îşi petrece toată ziua pretinzând că este antrenorul de fotbal al copiilor din cartier. 
Răsturnarea de situaţie apare când cei doi sunt invitaţi la o petrecere costumată (de fapt, era un bal mascat, iar ei doi au fost puţin luaţi de fraieri), la care ei se duc costumaţi în poliţişti. La ieşirea de la petrecere şi-au dat seama că toate "puicuţele" îi observau şi că puteau face multe lucruri în postura de poliţişti. Ceea ce părea a fi doar o noapte de amuzament se transformă în altceva în momentul în care Ryan cumpără o maşină de pe eBay pe care o recondiţionează, astfel încât să pară a fi una de poliţie.
Deşi ştiau că-i aşteaptă ani grei de închisoare pentru folosirea fără autorizaţiei a uniformei şi echipamentelor de poliţie, nu mai pot da înapoi, întrucât localul pe care cei doi îl frecventau era călcat întotdeauna de nişte răufăcători (tot acolo lucra şi fata de care Justin era îndrăgostit). 
În cele din urmă ajung mână în mână cu nişte poliţişti care-i cred pe cuvânt că sunt oameni ai legii şi intră în posesia unor materiale de spionaj foarte performante. Astfel, cei doi reuşesc să descopere ce puneau acei răufăcători la cale şi să descopere locul în care aceştia îşi desfăşurau afacerile necurate.
Totul se derulează într-un timp atât de scurt, încât nu ai timp să te plictiseşti şi nici să te enervezi şi chiar nu-ţi dai seama când pe lângă tine trec secvenţe nerealiste. Sunt doi retardaţi (dintre care cel mai mare este cu siguranţă Ryan), plini de curaj (tot Ryan), care nu şi-ar da la o parte principiile şi care ar prefera să intre în luptă, chiar şi cu pistoale de jucărie.
Ce pot să mai spun despre acest film este că este absolut genial şi că m-a făcut să râd de una singură într-o cameră înghesuită de cămin sâmbătă seara. Cu un buget de 17.000.000 de dolari, comedia asta merită cel mai bun scor de pe IMDB şi nu doar de 6,6 din 10. Îl recomand tuturor. E un fel de "Securitate naţională". Merită văzut!


Postări populare