SENTIMENT : Dezamăgire

Iubeşti şi nu ştii ce fel de om iubeşti până în ultima clipă. Dezamăgirea provocată de cea mai dragă persoană este cea mai rea. Până în ultima clipă faci tot posibilul ca să te iubească. Parcă, parcă, începe să-ţi dea speranţe : se oferă să vină să te ajute cu bagajul la gară (ceea ce nu se întâmplase de foarte multe ori în timpul relaţiei), te sună mai des, te vizitează, intră în depresie şi doar cu tine împarte tot ceea ce simte, ducând cu tine, peste tot, povara suferinţei lui.
Apoi, te sună plângând, la 4 jumate dimineaţa, şi-ţi spune : "Îmi pare rău că te-am făcut să suferi. Nu te merit". Nu poţi dormi când iubitul tău plânge, aşa că-l dai dracului de somn şi te ocupi de el, îi arăţi că e o persoană bună la suflet, că lucruri bune se întâmplă oamenilor buni şi ambiţioşi, numai că trebuie să aibă răbdare, că prin orice furtună, tu eşti de partea lui. După o săptămână însă, timp în care nu te mai sună, sub pretextul că e foarte ocupat, îţi scrie cu o nonşalanţă uimitoare pe Skype : "Oricum nu mai contează, că am pe altcineva".
http://www.deviantart.com/art/Cordelia-Van-Dyck-498998369
Următoarele zile după asta sunt un chin : plângi la ore târzii în noapte, nu mai poţi să mănânci, nu mai poţi să bei, nu mai poţi fi atent la cursuri şi orice faci nu mai are absolut niciun sens. Totul este fad, totul este gri. Singura care te înţelege e Moartea şi pare destul de prietenoasă în acele momente. Îl iubeşti ca în prima zi, îl urăşti că a renunţat la tine atât de uşor. Îl iubeşti şi urăşti în acelaşi timp!
         Ştie că-l iubeşti şi că-i ierţi orice şi de-asta îşi permite să te rănească... Te gândeşti că e vina ta, dar cum? tu ai făcut totul pentru el, ai oferit tot şi în tot acest timp tot ceea ce ai cerut de la el nu a fost decât un simplu "te iubesc!". Unul mic, unul singur, şoptit, tras te păr, scris, luat de pe Google. Niciunul. Absolut niciunul. Atunci îţi dai seama că totul a fost în zadar, că ai iubit un om care de tine a uitat complet, că ţi-ai pierdut timpul de pomană încercând să fii cea pe care el şi-a dorit-o dintotdeauna. La sfârşit îţi spune : "Tu eşti de vină! Dacă nu te-ai fi revoltat atât şi nu ne-am fi certat atât, nu te-aş fi făcut să suferi." Deci e vina mea.

         Doamnelor, nu vă vindeţi iubirea ieftin! Cineva o să o întoarcă pe dos şi împotriva voastră...Cei care iubesc foarte mult simt, cei ce simt se revoltă.

Postări populare