LOC PREFERAT : Cafeneaua Journey Pub

            Astăzi se prevedea a fi o zi urâtă.
            Cerul gri, cu nori grei, stătea asupra Bucureştiului, aşa cum Pământul stătea pe umerii lui Atlas, întunecându-l.
            Vântul începuse să bată cu o noapte înainte şi nu se potolise încă. Ba mai mult, se împletea prin ramurile copacilor şi smulgea cu răutate frunzele încă verzi.
            Drumul până la metrou fusese groaznic. Frigul îmi intrase în oase şi începusem să tremur. Înainte să plec de la cămin, nu-mi imaginasem o clipă că sacoul meu negru nu ar fi putut face faţă frigului.
            Am ajuns la Gara de Nord. Mama mă aştepta în faţă la MacDonald's. Era aceeaşi. Ea, mică, împovărată de griji şi muncă, dar cu un suflet liber şi simplu, şi mereu cu un zâmbet pe faţă. Era prima oară când venea singură la Bucureşti. Părea ok. Era nerăbdătoare să mă vadă, căutându-mă cu privirea prin mulţime. De cum m-a văzut m-a întrebat de ce nu m-am îmbrăcat mai gros. "Dar nu mi-e frig", am minţit-o eu. Imediat, mama a scos din geanta ei un fular mare şi gros şi nu a plecat de pe loc până când nu m-a înfofolit corespunzător vremii de-afară.
            "Să pui mâna să te îmbraci de-aici încolo. Nu vezi ce frig e?"
            Ne-am îndreptat către campusul studenţesc din Grozăveşti. Uitasem de frig vorbind cu ea. Nu o mai văzusem de vreo două luni. Nu a stat mult. La 13:16 avea tren înapoi către casă. Am dus-o înapoi la Gară, după ce, toată dimineaţa, discutaserăm vrute şi nevrute.
            A trebuit să o las tot în faţă la MacDonald's. Trebuia să ajung la facultate, ca să încep cursul de la 13:00. Dacă nu aş fi avut de prezentat despre Spinoza, aş fi stat cu ea până când ar fi plecat, dar asta era o chestiune mult prea importantă ca s-o ratez. M-a întristat faptul că a trebuit să plec.
            După curs, s-a făcut că am rămas cu prietenele mele, Sabinot şi Denisot (cum le alint eu). Am rătăcit pe la Piaţa Romană, unde am intrat într-o librărie foarte cochetă, de unde mi-am luat eu o carte şi apoi, la trecerea de pietoni, Sabina începe să mă împingă către altă direcţie.
            - Da' unde mergem? am întrebat eu, zgribulită de frig.
Poză făcută de Sabina. Exterior
            - Hai să bem o cafea, ca să ne încălzim!
            Ne-am trezit în faţa unei cafenele cochete, pe strada George Enescu, care este perpendiculară cu Bulevardul General Magheru. De cum am intrat pe poartă, am rămas uimite de francheţea mobilierului şi a decoraţiunilor din exterior. În interior, pe hol, ne-am trezit cu desene negru pe alb, foarte artistice. Totul este ales cu stil, de la mese, la lampadarele care atârnau de tavan, până la peretele plin cu vederi, preferatul nostru. De cum ne-am aşezat, chelnerul a venit să ne înmâneze meniurile. Erau ascunse într-un fel de serviete din piele. Preţurile sunt puţin cam piperate, dar merge, având în vedere locaţia şi eleganţa locului.
Timpul a trecut greu. Uitasem că afară era frig şi bătea vântul. Am râs cu fetele şi am vorbit de planurile noastre de viitor. "Planurile cincinale", cum le-am spus noi, numai că erau făcute doar pe trei ani. Am decis să ne deschidem toate trei o cafenea mult mai drăguţă decât cea în care ne aflam în acel moment. Tot stresul acumulat de-a lungul a două săptămâni se stinse, ca un artificiu, în cele două ore cât am stat la Journey Pub.
Despre acest loc, nu pot spune decât că este unul special, o pată de culoare într-un Bucureşti gri şi rece, o oază de lumină, ascunsă după blocuri comuniste, murdărite de mesaje ilogice, scrise cu vopseluri negre. Este unul dintre locurile care aduc o rază de fericire într-o zi mohorâtă şi vântoasă. Şi de departe, adăugat pe lista locurilor mele preferate din Bucureşti. M-am simţit în altă lume. 

Cafeneaua se află la adresa următoare : 
Strada George Enescu, nr. 25 
Sector 1, Bucureşti

Site Journey Pub: http://www.journey-pub.ro/Interior. Copyright Sabinot

Interior. Poza Denisei

Cum cobori scările ca să ieşi în curte, dai cu ochii de acest mesaj. Viaţa e o călătorie.
P.S. : Nu am fost plătită să scriu acest articol. L-am scris din proprie iniţiativă.

Postări populare