Hate him or love him, for the same reason!

       Iubeşti pentru cineva doar pentru că îl iubeşti, nu pentru că arată bine, e bogat, sărac, tânăr sau bătrân. Îl urăşti doar pentru că este mai bun ca tine.
       O femeie te poate urî din toată inima doar pentru simplul motiv că nu te suportă. Un bărbat poate iubi acea femeie pentru că s-a saturat de toate celelalte femei care-l iubesc. Iar acea femeie, când va descoperi că îl iubeşte cu adevărat, va fi prea târziu, pentru că poate el s-a saturat să tot aştepte. Puţine sunt cazurile în care cei doi pot ajunge la înţelegere. Chestia e să se uite amândoi în aceeaşi direcţie, nu unul în ochii celuilalt, cum zicea Antoine de Saint Exupery.
       Nu contează că eşti băiat sau fată, ai grijă de cel de lângă tine, că poate la un moment dat, poate fi exact ceea ce căutai. Am o vorba: "Poţi căuta în toată lumea persoana potrivita ţie şi să te întorci fără niciun rezultat, pentru ca apoi să o gaseşti în locul din care ai plecat, aşteptându-te pe tine". E posibil ca un lucru să te găsească pe tine atunci când tu încetezi în a-l mai căuta. Iubirea e imprevizibilă, dar e acolo şi nu o să dispară niciodată. E ca şi Pământul în jurul Soarelui. Ştii că se învârte şi că nu se va opri niciodată, dar nu ştii cu exactitate unde va cădea următoarea ploaie sau la ce oră. Şi cu uraganele la fel. Aceeaşi rotaţie, uragane mai mari şi mai puternice, în schimb. Dacă îl urăşti, îl laşi în pace, dacă îl iubeşti îl laşi în pace pentru că cineva acolo poate fi cineva mai bun ca tine care îi poate oferi mai mult. Sau îi spui, pentru că nu poţi trăi în incertitudine toată viaţa. Şi dacă îi spui, poate că nu e de ajuns. Ce îţi rămâne să faci apoi? Dai vina pe tine...Dar dacă nu rişti, nu câştigi. Toată viaţa noastră e un risc. Înainte de a lua o decizie trebuie să cântăreşti fiecare consecinţă a mişcării tale. E ca la şah, unde trebuie să anticipezi totul cu şapte mişcări înainte. E ca la război, unde o bombă aruncată aiurea îţi poate aduce victoria sau eşecul. Trebuie să gândeşti înainte de a face ceva sau înainte de a zice. Make love not war, forget about vanities and make out!
       Lumea te vede aşa cum te vezi şi tu. Şi dacă lumea e oarba, lasă lumea! Mergi pe drumul tău! Caută ceea ce este al tău! Dacă vei căuta vreodată ceva despre care nu ai habar dacă există sau nu, s-ar putea să ai norocul de a-l găsi, sau să ai parte de o mare dezamăgire. Sau, acel ceva pe care-l cauţi s-ar putea chiar să existe, dar tu să fii prea orb să-l vezi. De aceea e bine să te uiţi de două ori în acelaşi loc. Niciodată nu ştii când se va decide să apară. Cu toate astea, ignorând valoarea acelui ceva, nu contează de ce ai plecat în căutarea lui, şi nici obiectul în sine, ci drumul parcurs. Ce inseamna acest drum? Stiu ce inseamna pentru mine, dar nu in general. Vă dau un sfat. Niciodată, absolut niciodată, să nu renunţaţi să-l terminaţi şi să vă întoarceţi din drum, pentru că drumul înapoi s-ar putea dovedi şi mai primejdios decât până atunci, ar fi o mare pierdere de timp şi v-ar face tot restul vieţii să rămâneţi cu întrebarea: "Dar dacă aş fi continuat drumul?" Răspunsul la această întrebare nu-l veţi mai fi ştiut niciodată. Unii spun că iubirea este cel mai pur şi cel mai nobil sentiment uman, că este acea stare sufletească în care nu mai vezi lumea, ci doar un singur om, că ai muri în numele lui. Eu vă spun că Iubirea nu are definiţie. Iubirea se simte, nu se cântă, nu se scrie în versuri, nu se exprimă în cuvinte pentru că ne-ar lua mii de pagini, ne-ar lua sufletul încercând să o exprimăm pe toată...Aşa că iubeşte, pentru că asta te defineşte ca fiinţă umană. 


Dă click pe melodia următoare: Holograf - Dragostea mea
Postări populare