SENTIMENT - Ochii unui înger

"încetul cu încetul vă apropiaţi
din ce în ce mai mult unul de celălalt"
       Se spune că ochii sunt oglinda sufletului… ei sunt exact ca o imagine care nu se schimbă, chiar dacă persoana se schimba. Poate că avem impresia că persoana se schimbă, dar de cele mai multe ori e foarte greu să schimbi un obicei de zile întregi… într-o oră. 
       De cele mai multe ori o persoană nu se schimbă, chiar dacă face unele lucruri care nu îi sunt caracteristice. Cu toate că greşeşte, asta nu înseamnă că s-a schimbat. Chiar dacă spune lucruri rele despre cineva, nu însemnă ca s-a schimbat. Aşa a fost mereu, doar că acea parte nu a ieşit la iveală. 
      Ajungi să spui că tu, cunoşti pe cineva, însa dă-mi voie să te contrazic, nu e deloc aşa… îţi trebuie ani, poate chiar o viaţa să cunoşti o persoana cu adevărat.
      Azi ai cunoscut o persoană, încetul cu încetul vă apropiaţi din ce în ce mai mult unul de celălalt… peste o săptămână, vine la tine şi te ia în braţe şi îţi multumeşte pentru că îi eşti alături. Incepe să se înfiripe ceva… încrederea începe să se strângă şi relaţia voastră creşte din ce in ce mai mult şi mai frumos. Este foarte frumos începutul, acel început pe care nu îl poţi uita… chiar dacă uneori are şi lucruri rele, la un moment dat îţi vei dori să fie ca la inceput. Timpul trece, amintiri din ce in ce mai multe se vor strânge, momente de neuitat, clipe pe care vei vrea să nu se termine şi multe altele. 
       La un moment dat totul se strică… din cauza ta. Ce faci atunci? Îţi ceri iertare… şi dacă asta nu ajută ce faci? Încerci să îndrepţi lucrurile. Dar, şi acolo o dai în bară şi strici şi mai rău. Atunci, intri în panică şi nu ştii ce să mai faci şi încerci tot felul de lucruri. La un moment dat chiar nu ştii ce să mai faci… şi se pare că totul e pierdut, crezi că povestea ta s-a incheiat, dar nu. De-abia acum începe adevarata luptă. Aceasta e lupta de care toţi vorbesc, dar tot ei fug de ea… te întrebi dacă să încerci şi mai tare să aduci înapoi acea persoană care din cauza ta a plecat, sau să renunţi. Mulţi se vor da bătuţi, însă puţini sunt cei care vor mai face măcar o încercare… o ultimă încercare. 

       Te hotărăşti să mai încerci încă o dată… toţi îţi spun să te opreşti. Ştii că ai pierdut-o deja… dar încă speri şi mai faci un ultim lucru, mai strigi o singură dată în gura mare tot ce ai de spus. Nu mai ai nimic de pierdut, poate acest ultim efort de a aduce înapoi o persoană care acum ceva timp făcea parte din tine, va însemna exact acel lucru pe care trebuia să îl faci cu mult timp în urmă. Ţi se va spune că e prea târziu, dar, gândeşte-te că e mai bine mai târziu decât niciodată. Nu te opri unde toţi se opresc, nu renunţa la cineva atât de important pentru tine foarte usor. Vei părea obsedat, dar gândeşte-te că toţi spun să ne urmărim visele… şi acea persoană e visul tău, deci, aleargă după el. 
       Mai încearcă o dată, cel puţin o dată mai mult decât toţi ceilalţi, poate efortul îţi va fi apreciat şi în final, visul ţi se va împlini. 
       Acum să te văd de ce eşti în stare… *

*             *


       Ai mai încercat măcar o dată? Daca da, bravo ţie, înseamnă că ai făcut tot ce ai putut. Dar, ai reuşit să schimbi ceva? Dacă da, acum eşti fericit, visul ţi s-a împlinit. Dar, dacă nu… asta e. Mai e şi mâine o zi şi cine ştie, poate lucrurile vor lua o întorsătură în favoarea ta. Însă nu te poţi baza pe asta, aşa că trebuie să mergi mai departe… Nu vei reuşi asta imediat, dar cu timpul, vei reuşi şi în final, toate vor fi cum vrei tu. 
       Teama te va ţine închis, la fel ca o închisoare fără ziduri, însă din care nu poţi ieşi. Se spune că timpul le rezolvă pe toate… însă câteodată trebuie să dăm timpului timp. 
       Ochii acelui înger, ai îngerului tău, nu se vor schimba, vor rămâne la fel, iar frumuseţea lor va fi cunoscută doar de cei care vor încerca să îi privească ore în şir şi să nu se plictisească. Acei ochii ii vei căuta pe străzi multă vreme de aici înainte, poate îi vei zări într-o bună zi, poate nu. 
       Sfârşiturile fericite sunt pentru poveştile care încă nu s-au încheiat. Dacă nu eşti fericit… înseamnă că nu s-a terminat!


Această postare nu este scrisă de mine, ci de omul pe care am crezut că-l iubesc. 
Mi-e dor de tine, oricum.Postări populare