Despre Monarhia României şi hergheliile de cai ale Ţării


Regele Carol I al României
       Oricât de patriotă aş fi, acum mi-e ruşine să spun că sunt româncă. Şi-mi iubesc patria mai mult decât orice. Simt cum greşelile celor de la putere îmi apasă sufletul ca un bolovan şi-l strivesc până nu mai rămâne nimic din el. Şi mă gândesc: de ce? De ce avem aşa o soartă? Când a început totul? Monarhie nu mai e. Regele nu mai e. Suntem pe mâna unor analfabeţi puşi sus de nişte rude.
       De ce ni se întâmplă nouă toate asta? Nouă, celor care are trebui să fim în acest moment cei mai bogaţi şi fericiţi din lume că avem cea mai frumoasă ţară de pe planetă?
       Uitați-vă ce frumos era pe vremea Regelui! Nu am trăit pe vremea aceea (presupun), dar ceva invisibil şi puternic mă leagă de acele vremuri. Amintiți-vă că România a fost prima din lume care a extras şi rafinat petrolul. Prima! Nu America sau Emiratele Arabe Unite. România a avut tramvaie electrice în Timişoara înaintea oricărei alte ţări. Un român a creat primul avion cu reacție din lume (Henri Coandă, avionul se numea Henri Coandă-1910), avion care, din păcate, nu se găsește în armata română, ci în cea americană. Un român (Petrache Poenaru) a inventat stiloul. Şi mai sunt şi alţii poeţi, scriitori, etc. Regele a acoperit întreaga suprafaţă a Ţării cu electricitate şi drumuri de fier, România devenind prima ţară din lume complet iluminată şi străbătută de căi ferate. Aveam un rege în faţa căruia nu puteai face nimic şi care şi-ar fi dat şi cămaşa de pe el pentru Ţară.
Regele Mihai I al României
       Dar de când Regele a fost obligat să abdice, Ţara merge din ce în ce mai rău, oamenii sunt din ce în ce mai decepţionaţi. Cântăreţii noştri cântă la Scala din Milano şi noi nici măcar nu le ştim numele. Îl ştim pe rapperul de peste Ocean şi nu-l ştim pe fratele nostru de sânge, care se reîntoarce de fiecare dată în România după un concert, cu toate că România nu-l recunoaşte. Copiii noştri scriu şi noi nu le ştim numele. Copiii noştri pictează şi noi nu le ştim numele. Copiii noştri vor să publice şi nu au unde. Nu au bani, iar România nu-i ajută. I-ar ajuta, dar cine să dea primul?
       România este ţara pădurilor tăiate, a drumurilor numai găuri, a castelelor de apă, a mânăstirilor medievale, a românilor şi a minorităţior, a săracilor şi a politicienilor, a munţilor şi a văilor, a hergheliilor de cai şi a turmelor de oi, a caselor de copii, a mafiei, a armelor şi a drogurilor. România este ţara analfabetă cu maşini poluante şi cu scepticism faţă de ecologizare, cu scuturi de rachetă în loc de drumuri asfaltate cum trebuie, cu muncitori la negru, în loc de muncitori calificaţi, cu elevi care merg la şcoală nu numai pentru bursă, ţara cu cea mai mare vacanţă din Europa, cu cea mai mare rată a mortalităţii, cu 400 de spitale şi 18000 de biserici, cu popi smeriţi şi cu popi vrăjitori, cu câini comunitari, cu scriitori de Nobel şi cântăreţi la Scala din Milano, cu Brâncuşi la New York şi Paris şi cu sculpturi de ciocolată. Cu păduri de brazi, care-şi plâng sfârşitul ce urmează să vină, cu lunci acoperite de gunoaie, cu manele date prea tare şi cu şcoli de unde poţi evada mai repede decât de la închisoare. Ţara lui Burebista şi a regelui Carol, a munţilor, a celor mai bune ape minerale din lume, a zimbrilor, a lupilor, a urşilor, a caprelor negre şi a acvilelor, a lui Ciprian Porumbescu şi a lui Goerge Enescu.
       Merită? Merită să locuieşti în România când e condusă de nişte inculţi? Nu merită! Dar de ce să pleci? De ce să pleci când e aşa frumoasă? Când există un cuvânt "dor" care nu se traduce în nicio altă limbă, un cuvânt care există doar pentru noi? Nu pleca, fă-ţi coate printre boşorogii de la putere şi schimbă tu totul. Fă ţara asta superbă, aşa cum era odinioară. 

       România, alături de Mongolia şi America şi alte câteva state, încă mai are cai sălbatici care aleargă liberi în Dobrogea şi Muntenia. Chestia e că aceşti cai au o condiţie de sănătate foarte proastă pentru că habitatul lor se micşorează şi nimănui nu-i pasă de ei, dacă sunt bolnavi sau răniţi. Deci sunt lăsaţi să aibă grijă de ei ăntr-o lume care nu le oferă nicio şansă.
       Anul acesta autorităţile au vrut să trimită 200 de cai semi-sălbatici să fie transformaţi în cârnaţi pentru că erau slabi şi bolnavi. Herghelia a fost prinsă şi în timp ce prietenii lor erau urcaţi în camioane, caii au stat tot timpul în grupuri, împreună în faţa morţii. Mulţumită populaţiei române şi facebook, a fost creată o cauză şi Romnii au votat ca animalele să fie eliberate şi să primească atenţie medicală. Şi de acum înainte, niciun cal sălbatic nu va mai fi măcelărit pentru lăcomia oamenilor pentru carne.
       Această cauză a arătat tuturor că dacă oamenii lucrează împreună pot face mult bine. Şi noi putem s-o facem.
http://www.causes.com/causes/565994-stop-jailing-the-animals  Înscrieţi-vă pentru această cauză şi invitaţi cât mai mulţi prieteni! Join this cause and invite as many friends as possible!

Postări populare