Ce să faci de în prima zi de Paşte şi despre filmul "Jack and Jill vs. The world"

Anul acesta am făcut Paştele în deplină singurătate pentru că m-am săturat de zgomot şi de toate. Am decis că vreau să fiu singură ca să-mi găsesc liniştea sufletească. Nu mi-a ieşit până la urmă. De Paştele acesta am început să-mi dau seama de existenţa lui Isus şi să-L iubesc. Iubindu-L, cred că am început să mă iubesc şi pe mine însămi. Îmi simt din nou inima zvâcnindu-mi în piept ca atunci când eram mică.


1. Te trezeşti. De preferat la 12:40 pentru că ai plecat seara trecută de-acasă la 23:30 şi te-ai întors la 4:30 dimineaţa. Nu ai fost cu niciun băiat, ci cu bunica la Biserică să asişti la slujba de Înviere, care a fost superbă. Pe bune, nu cred că am văzut vreodată un preot care să aibă vocea mai frumoasă decât a preotului nostru! A fost magnific.
2. Bun, după ce te trezeşti şi te speli de trei ori cu apă în care este introdus un ou roşu şi după ce te închini şi iei anafura, te duci să vezi cât e ceasul, ceea ce te surprinde nu tocmai într-un mod foarte plăcut, deoarece constaţi că tocmai ţi-ai petrecut mai mult de jumătate din prima zi de Paşti dormind, dar ai un pretext foarte bun, acela că ai participat la o slujbă ce a ţinut 4 ore.
3. Adopţi salutul creştinesc specific Sărbătorii Învierii Mântuitorului ("Hristos a înviat") şi îi bagi în seamă pe toţi de-ai casei. În mod surprinzător îţi răspunde şi vecinul adventist de sâmbăta, căruia nu îi fusese adresat salutul. Totuşi, de conştientizat că el a fost creştin ortodox în primii 20 de ani de existenţă.
4. Iei micul dejun, care de fapt, nu mai este mic dejun şi nici prânz nu mai e, că e luat la 12:45.
5. Intri în casă, aprinzi calculatorul şi deschizi "rutina zilnică": youtube, facebook, dovogame. Ascult ce-ascult, mă salut cu toată lumea pe facebook, nu fac nimic pe dovogame (joc de afaceri), nici rutină, nici curăţenia magazinelor, nimic. E Paştele!
6. Vine soră-ta şi te roagă să o laşi la calculator, dar, ca în fiecare zi, nu o laşi, ci o inviţi să vadă un film.
Jack and Jill vs. The World
7. Vezi un film. Pe care îl descărcaseşi cu o zi în urmă, dar pe care nu apucaseşi să-l vezi. Vezi împreună cu soră-ta filmul "Jack and Jill vs. The World" (în traducere: "Jack şi Jill împotriva lumii"), care este o ecranizare după cartea omonimă a lui Peter Stebbings pentru care am o slăbiciune în ultima vreme (actor, scriitor, regizor şi producător, iar pentru cei care au văzut superbul serial "Jeremiah" cu Luke Perry, el este Markus Alexander, cel care se ocupă de toate în Thunder Mountain) . Filmul m-a surprins într-un mod plăcut, deoarece nu mai văzusem de multă vreme o comedie romantică. În Manhattan, administratorul executiv Jack este un om controlat şi metodic cu obiceiuri simple care lucrează într-o agenţie de publicitate alături de colegul său, George (Peter Stebbings). În timp ce fumează o ţigare pe acoperişul clădirii agenţiei, o întâlneşte pe Jill, care tocmai ajunsese în New York şi care îşi căuta o slujbă. Simpatizează cu ea şi o propune pentru o reclamă la Klubendorf (o marcă de bere) în campania promovată de agenţia lui. Află că Jill locuieşte în camera unui hotel ieftin şi îi propune acesteia să locuiască, pentru o vreme, în camera de oaspeţi a apartamentului său "de fiţe". Jill îi schimbă comportamentul lui Jack, care devine mai fericit şi îi propune acestuia să scrie un manifest, a cărui primă regulă este: "să fii onest". Dar Jill îi ascunde lui Jack faptul că ea este bolnavă de fibroză chistică şi că mai are doar câţiva ani de trăit. Când Jack descoperă că Jill este bolnavă, se simte trădat de încălcarea primei reguli din manifest. Dar Jack este schimbat şi în curând începe să o caute pe Jill. Un film bun de văzut cu soră-ta în prima zi de Paşti.
8. Tot n-o laşi pe soră-ta să stea la calculator. 
9. Te uiţi la colecţiile prêt-a-porter / ready-to-wear (pentru necunoscători: gata-de-purtat) pentru 2011. Christian Dior, Yves Saint Laurent, Elie Saab, MArc Jacobs, tot ce se poate.
10. Ieşi afară că te sună toată lumea. N-ai cum să le refuzi din vreme ce au bătut 2 km pe jos ca să fie în prezenţa ta. 
11. Te întorci acasă. Singură. Pentru că fetele au văzut un băiat drăguţ, care ţie nu-ţi place. Fetele astea...
12. Mai mănânci nişte prăjituri.
13. Scrii pe blog ce ai făcut azi în timp ce asculţi Evanescence. Sublim, nu?
14. Descarci un film.
15. Nu îl mai vezi, că ţi se ciocăne în geam să închizi calculatorul.
16. Ţi se ciocăne din nou în geam să închizi calculatorul.
17. Îl închizi.
18. Citeşti din "Maestrul şi Margareta" Mihail Bulgakov, că n-ai somn. Perfect! O carte superbă în care oamenii încearcă să se lupte cu Diavolul (pe nume Woland) şi cu tovarăşii lui de rele care îşi bagă cozile în toate treburile Moscovei "şui" despre Pilat din Pont. O carte numai bună de citit de Paşte.
19. Ţi se face somn.
20. Te şi culci.

Postări populare