Planeta la Control


          În zilele noastre, planeta întreagă este captivă într-un plin proces de încălzire, cauzat de substanţele nocive degajate de fabrici şi uzine şi de automobile.
          Încălzirea planetei a început la jumătatea secolului al XIX-lea în acelaşi timp cu Revoluţia Industrială când în Anglia au fost dezvoltate maşinării cu scopul de a facilita exploatarea mai rapidă a tuturor ramurilor industriale.
          Dar Revoluţia Industrială nu este atât de benefică cum credem. Din cauza încălzirii planetei, calotele glaciare se topesc mult mai repede şi nivelul Oceanului Planetar creşte, înghiţind toate oraşele de coastă.
          Din fericire, oamenii şi-au dat seama de schimbările pe care poluarea le-a adus, şi acum ei încearcă să găsească modalităţi de a combate toate pericolele care ameninţă planeta. Există panouri solare care pot diminua cheltuielile de electricitate din fiecare casă cu 70%, maşini electrice care consumă mult mai puţin decât cele cu benzină (o încărcare electrică de o oră este suficientă pentru a parcurge 800 km), becuri electrice care reduc consumul de electricitate. Ţările pot dezvolta mori de vânt şi motoare hidraulice care reduc cheltuielile şi duc la creşterea economiei naţionale. Este şi cazul Franţei care îşi asigură întreaga energie electrică prin folosirea de motoare hidraulice, amplasate strategic pe Canalul Mânecii şi pe ţărmul Oceanului Atlantic.


PĂMÂNTUL 2100– VIITORUL SUMBRU

          Omenirea nu va avea parte decât de un coşmar dacă nu ia de acum măsurile de ecologizare a planetei. Va avea parte de foame şi de secetă, pentru că gheţarii se vor topi din cauza încălzirii globale. În 10-20 de ani va rămâne fără apă potabilă, iar popoarele din Zona Ecuatorială şi cea Tropicală vor emigra spre nord în căutarea hranei şi a răcorii munţilor. Vor avea loc conflicte între populaţiile locale şi cele migratoare. Hrana, apa şi spaţiul nu vor fi de ajuns pentru toţi. Nivelul Oceanului planetar va creşte treptat, înghiţind oraşele şi regiuni de coastă precum Boswash, Veneţia, Stocholm, Helsinki, regiunea Dobrogea şi o parte din Muntenia, statul Monaco, Ţările de Jos, Peninsula Florida şi întreaga câmpie a Mississippi, Câmpia Amazonului. Aproape toate insulele şi arhipelagurile Pământului vor fi înghiţite de ape, sau vor pierde teritorii importante, aşa cum este cazul Thailandei, Japoniei, Insulelor Caraibi, Arhipelagului Hawai, Insulelor Greceşti, Arhipelagului Palau.
          Dacă oamenii vor merge pe acest drum nu vor avea decât de suferit. Resursele planetei se vor epuiza în 10-20 de ani, aducând cu sine creşteri enorme la carburant, taxele şi impozitele vor creşte, pentru a putea menţine economia ţării respective şi pentru că toate produsele sunt transportate de autovehicule ce funcţionează pe bază de combustibili fosili rafinaţi.
          Vor avea loc pane de curent, ceea ce vor duce la arderea întregului sistem de informaţii. Oamenii vor pierde cunoştinţele acumulate în sute de ani de tehnologie şi vor trebui să le înveţe din nou singuri.
          Vor apărea boli printre migratori şi printre statele „colonizate”. La început vor putea fi tratate, însă în timp vor deveni imune la antibiotice şi vor afecta aproape toată populaţia Pământului. Până la urmă fabricile de medicamente nu vor putea asigura necesarul de medicamente pentru populaţie. Aproape toată populaţia planetei va muri, iar restul de câteva milioane vor trebui să scape de cadavrele celorlalţi pentru a se putea salva pe sine.
          În concluzie, aici ar putea ajunge omenirea, dacă nu are grijă de planetă. În final , planeta le va lupta împotrivă şi îi va ucide pentru ceea ce i-au făcut.


PĂMÂNTUL 2100– VIITORUL DULCE
          Umanitatea ar putea să se salveze, utilizând metodele menţionate încă din introducere. Ar trebui să nu mai folosească îngrăşăminte chimice, ci să recurgă la gunoiul de grajd, care este ecologic şi care nu face rău solului, plantelor şi nici oamenilor. Ar trebui să nu se mai epuizeze resursele de sol şi de subsol ale planetei, deoarece sunt foarte poluante. Oamenii ar putea evita catastrofe naturale ca Revărsarea din Golful Mexic, neutilizându-le. Toate statele lumii îşi vor da seama de pericolul poluării şi vor trece la o politică verde, vor avea panouri solare pe fiecare acoperiş şi în fiecare câmpie. Pe fiecare munte vor fi mori de vânt, pe fiecare râu vor fi mori de apă. Toate generează electricitate verde, de 20 de ori mai puţin costisitoare decât energia pe bază de cărbune sau nucleară de care dispunem în acest moment. O moară de vânt generează electricitate pentru încălzirea şi iluminarea a 300 de locuinţe, un motor hidraulic pentru 500 – 1000 de case (depinde de capacitatea sa de stocare şi de forţa valului). Utilizându-le, un stat poate rezolva problema combustibilului, dar şi a economiei. Aceste resurse, fiind inepuizabile şi gratuite, rezolvă problema combustibilului pe care anumite state trebuie să-l importe. Ţara respectivă poate utiliza acei bani în alte scopuri, în educaţie, în infrastructură, în agricultură şi astfel, folosind resursele eco, se ajunge ca toate industriile să devină mai uşoare şi mult mai ieftine, iar populaţia nu mai este nevoită să migreze în altă parte, în căutarea unui trai mai bun. Se rezolvă astfel şi problema încălzirii globale. Neexistând dioxid de carbon şi metan care să fie degajat în atmosferă şi care să întreţină efectul de seră, planeta rămâne în stagiul în care este, apoi degajările încep să scadă, datorită procesului de fotosinteză. Astfel, se evită exodurile, gheţarii nu se mai topesc, nu mai este secetă şi nici foamete şi toată lumea este fericită şi nimeni nu mai trebuie să moară de dizenterie sau din cauza bacililor rezistenţi la antibiotice.
          Eu cred că putem împăca ecologia cu economia şi cu progresul social, pentru că protejând natura, omul este capabil să dezvolte mai bine toate ramurile industriale la costuri mai mici, şi dezvoltându-le, el aduce economia şi progresul social la un alt nivel.
          Acesta este viitorul dulce. Sper ca omenirea să aibă parte de acest viitor, însă nu-l întrevăd pentru civilizaţia noastră. Cu toate că există multe persoane în această lume care trăiesc ecologic şi o mulţime de organizaţii care luptă împotriva poluării, acestea nu sunt de ajuns. Nu există îndeajuns de multe programe educaţionale pentru a-i învăţa pe oameni cum să trăiască şi pentru planeta lor şi să-şi dea seama de consecinţele acţiunilor lor. Eu cred că lumea va merge pe scenariul sumbru, iar când îşi vor da seama de gravitatea evenimentelor şi când vor încerca să-şi îndrepte faptele, va fi deja prea târziu, pentru că iadul va fi fost deja dezlănţuit.http://www.greenoptimistic.com/

Postări populare