Oscarurile 2011


Lebăda Neagră
     Ştiu că ştiţi cine şi ce a câştigat, însă vreau să postez asta pe blog. Şi ştiu că postarea asta a întârziat prea mult, că Oscarurile au fost acum o lună şi ceva, dar nu contează. O scriu acum pentru că aşa simt. Şi totuşi, nu pot spune că ediţia de anul acesta m-a impresionat foarte tare, adică las-o încolo de treabă! Un film ca "Black Swan" (care mi s-a părut o porcărie fără de pereche) să fie nominalizat la Oscaruri. Patetic! Mai bine m-aş uita la "Moartea Domnului Lăzărescu", cel mai prost film din istoria cinematografiei, fără nici un fel de muzică în el, fără niciun montaj, filmat doar cu o singură cameră care se plimba de colo-colo. Sau la "Twilight". Dar, să trecem peste şi să revenim la "Black Swan". Tot filmul a fost despre una care câştigă rolul de "Regină a Lebedelor" în spectacolul de balet "Lacul Lebedelor", care se comportă ca o fetiţă inocentă, care începe să se masturbeze, aproape tot filmul, care are fantezii sexuale cu una dintre posibilele pretendente la rolul ei şi care ajunge să  înnebunească pe parcurs, să aibă halucinaţii şi să sfârşească prin a se sinucide, având impresia că o omoară pe pretendenta menţionată mai sus. Şi apoi, te întrebi de ce acea "fetiţă" de 28 de ani ajunge în acea stare. Şi începi să găseşti singur explicaţia: că ea se confundă cu "Lebăda Neagră". Şi după aceea te întrebi: "Păi, ce? Lebăda Neagră era nebună?". Nu era. Era doar malefică şi atât. Nici un fel de boală mintală, nicio halucinaţie, nimic. Era doar rea. În sfârşit, un film prost, un scenariu prost, iar actriţa nu mi s-a părut atât de strălucită cum o lăudau toţi. Totuşi, ea a plecat acasă cu Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol principal. Wow! Sper să nu înnebunească asemeni personajului ei. Mai potrivită ar fi fost Keira Knigtley, dar mulţumesc lui Dumnezeu că nu am văzut-o în filmul acesta stupid. Pe Flixter şi pe IMDB (site-uri cu filme, pentru necunoscători) am oferit filmului un sfert de steluţă din 5, respectiv una din 10. Un film aiurea.
Reţeaua de Socializare
       Okz (cum obişnuim noi să spunem pe Messenger şi Facebook), să trecem la "Social Network". Ăsta e despre site-ul de socializare "Facebook". Bun! Chiar vreau să ştiu cum a luat naştere Facebook (fesbuc, cum îi spun eu). Şi e şi cu Justin Timberlake. Bun. Îl ador pe Justin. Şi încep eu să-l descarc de pe torrent şi îi iau şi subtitrarea şi încep să mă uit. Şi încep ăştia să trăncănească de te doare capul. Zici că suferă de limbariţă. Şi într-un final nu mai ştii cine, cine este, cine care este. Cine şi ce vrea să facă şi a cui este ideea. Okz! Se apasă uşurel pe "X", după 45 de minute de vizionat şi se închide filmul. Nasol. Dacă nu te fascinează un film de la bun început, atunci nu merită să-l vizionezi. Şi mai e şi timpul. Nu merită să ne irosim timpul pe lucruri pe care nu le înţelegem. Cum e şcoala. Şcoala e o irosire, mai ales cea românească. Dar ce să-i faci? Trebuie să te duci la şcoală, să devii om. De parcă e posibil aşa ceva în România. Nu e posibil, dar afară e. Ok, n-o să scriu multe despre "Social Network" pentru că nu l-am văzut în întregime şi nu vreau să mă trezesc cu comentarii nasoale şi cu replici la care trebuie să dai răspunsuri kilometrice. Filmul a plecat acasă cu 3 premii Oscar pentru: cea mai bună coloană sonoră, cel mai bun montaj şi cel mai bun scenariu adaptat. 
Inception
       "Inception" cu Leonardo DiCaprio, în regia Christopher Nolan. Wow! Cred că nici nu mai trebuia să scriu în regia cui este făcut filmul, pentru că ştiu, fetelor, că important este actorul sus-menţionat. Daaam....e perfect! Eram în perioada în care vizionam toate filmele lui DiCaprio (pe care îl ador, apropo) şi "Inception" era ultimul din listă. Aşa că, de ce nu? Văzusem şi o prefaţă a filmului pe Pro Cinema de mai multe ori şi mi-a plăcut ideea. Adică vis în vis. Să intri în mintea cuiva, în visele sale şi să furi informaţii de la el. Apoi să adormi în vis, să te trezeşti în visul din vis şi apoi, iar să te trezeşti în visul visului din vis. Cred că o să mă pierd în vis. Şi plus că în vis nu trebuie să mori, pentru că de îndată ce mori, te trezeşti şi tot ceea ce ai făcut acolo se duce pe apa sâmbetei şi trebuie să o iei de la capăt. Iar când dormi şi te afli într-unul dintre aceste vise, nu trebuie să cazi sau să te uzi, pentru că te vei trezi, aşa cum se întâmplă de obicei. Dar dacă te afli 
în vise "supraetajate" şi dacă te trezeşti, vei muri, deci trebuie să te trezeşti din fiecare vis în parte ca să revii la realitate, şi singura modalitate este să te omori. Unica problemă este că nu poţi să-ţi dai seama când ajungi în lumea reală şi e foarte probabil să te omori de-adevăratelea. Tare, nu? Aşa s-a întâmplat cu soţia lui Cobb (personajul lui DiCaprio), interpretată de Marion Cotillard. A petrecut 2 ani din viaţa reală în vis în vis, ceea ce a însemnat 50 de ani în lumea lor, iar când să revină în lumea de afară, a crezut că trăieşte în vis şi s-a sinucis, aruncându-se de la balcon, sub privirile soţului său, care era în clădirea vecină şi ţipa, încercând să-i explice că ei trăiesc în realitate. "Inception" este unul dintre puţinele filme care te fac să gândeşti. Mi-a plăcut enorm de mult ideea, din moment ce eu îmi extrag subiectele pentru cărţi din propriile-mi vise şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a dat un subconştient care îmi oferă posibilitatea de a avea vise foarte complexe şi cu multă acţiune. Filmul este perfect. Mi-a plăcut foarte mult. Este un actor, care-l interpretează pe Arthur şi care seamănă foarte mult cu Heath Ledger. Filmul a plecat acasă cu 4 premii Oscar pentru: cel mai bun montaj de sunet, cel mai bun mixaj de sunet, cele mai bune efecte vizuale şi cea mai bună imagine. Mă aşteptam ca să câştige premiul şi pentru cel mai bun actor în rol principal, cea mai bună actriţă sau cel mai bun actor în rol secundar, cel mai bun scenariu şi cea mai bună regie. Filmul a fost fantastic.
Discursul Regelui
       Filmul "The King's Speech" l-am văzut la şcoală, cu colegii mei. Mi-a plăcut foarte mult, dar nu mi s-a părut un film de Oscar. Colin Firth, într-adevăr, şi-a meritat premiul Oscar şi la fel şi Helena Bonham Carter (care-l merita ea de dinainte de când cu "Alice in Wonderland" şi "Sweeney Todd"). Îmi pare rău că Geoffrey Rush (personajul Barbossa din "Piraţii din Caraibe") n-a luat niciun premiu deşi a meritat. Este vorba de regele George al VI-lea al Marii Britanii, care avea o deficienţă în vorbire, aceea de a se bâlbâi. Soţia sa îl prezintă lui Geoffrey Rush, care este specialist în probleme de vorbire, însă ale cărui metode sunt diferite de ale celorlalţi doctori. Fratele lui George renunţă la tronul ţării pentru a se căsători cu o femeie ce avusese două divorţuri şi care trebuia să-l săvârşească pe al treilea pentru a se căsători cu el. Lui nu-i pasă câtuşi de puţin de ţară şi stă tot timpul în petreceri în timp ce Regatul este ameninţat de războiul nazist. Toată responsabilitatea cade pe umerii fratelui mai mic, iar acum trebuie să ţină un discurs la radio, pentru a preveni populaţia şi pentru a o îndruma în războiul ce va să vină. Află că doctorul său nu are licenţă şi că este doar un simplu soldat de pe front. Decide să nu-i mai facă vizite. Cu toate că Geoffrey îşi cere mii de scuze pentru faptul că nu i-a spus şi îi explică evenimentele traumatizante de pe frontul primului război mondial care l-au pregătit pentru această carieră, nu are nicio reacţie. George, se întoarce la el, în final, când află că va fi înscăunat şi că va avea de ţinut un discurs pe care milioane de oameni îl vor auzi. Discursul este perfect, fără bâlbâieli, iar Geoffrey este investit cavaler. Cea mai bună replică: "SHIT AND FUCK!!!!!"
Alice în Ţara Minunilor
       "Alice in Wonderland" este acel film pe care toţi copiii vor să-l vadă. Filmul e regizat de celebrul Tim Burton (care a regizat şi "Sweeney Todd", "Legenda Călăreţului Fără Cap" ş.a.) şi îi are ca protagonişti pe Helena Bonham Carter ("Planeta Maimuţelor", "Sweeney Todd", "The King's Speech") şi pe Johnny Depp (nu mai e nevoie să scriu filmele lui). Mi-au plăcut foarte mult Iepurele de Martie şi Regina Roşie. Au fost senzaţionali. Şi Johnny Depp a avut o interpretare remarcabilă, însă mă aşteptam la mai multă nebunie din partea Pălărierului Nebun. Mi-a plăcut mult cum l-au făcut pe Jobberwocky, însă Alice mi s-a părut prea moale. Mă aşteptam să fie puţin mai "înţepată". "Alice în Ţara Minunilor" a plecat acasă cu două premii Oscar pentru: cele mai bune costume şi cea mai bună scenografie.
       Nu am văzut celelalte filme nominalizate şi nici nu vreau să le văd. Mi s-a părut cel mai slab an din istoria Premiilor Oscar, bineînţeles nu se compară cu ceilalţi ani. Nicigând. Sper că 2012 va fi un an mai bogat. Stai! Nu era sfârştiul lumii în 2012?


Premii Oscar 2011

Cel mai bun actor in rol principal

Cel mai bun cantec original

Castigator

Cel mai bun film de animatie (lungmetraj)

Castigator

Cea mai buna actrita in rol secundar

Castigator

Postări populare