Experimentul de la Geneva

"Migrés, migrés de Genefue trestous, 
Saturne d’or en fer se changera, 
Le contre RAYPOZ exterminera tous, 
Auant l’aruent le Ciel signes fera", 

Traducere: 
 "Fugiti, fugiti din Geneva cu totii, 
Saturn din aur in fier se va transforma, 
Raza contra-pozitiva o sa va extermine pe toti
Inainte de aceasta vor fi semne pe cer." – Michel de Nostredame


       La Geneva a început cel mai amplu experiment ştiinţific. Oamenii de ştiinţă au lansat la ora 10 şi 30 de minute raza protonică în interiorul acceleratorului de particule. Acesta este primul pas pe care cercetătorii l-au făcut în experimentul care ar putea răspunde la o serie de întrebări legate de apariţia Universului.


Foto: dailymail.co.uk
         În tunelul de 27 de kilometri, oamenii de ştiinţă vor efectua o serie de experimente cu fascicule de protoni, care vor atinge o viteză apropiată de cea a luminii. Primul experiment se va încheia în luna noiembrie şi le va permite oamenilor de ştiinţă să înţeleagă secretele Universului.

"LHC a fost conceput pentru a ne schimba în mod radical viziunea asupra Universului", a spus directorul general al CERN, Robert Aymar. "Orice descoperiri ar aduce, modul cum înţelege omenirea originile lumii noastre se va îmbogăţi foarte mult", a explicat acesta.
       După o scurtă şedinţă de planificare, la sediul Centrului European pentru Cercetări Nucleare, în accelerator a fost lansat primul fascicul de protoni cu o viteză de aproape 300.000 de kilometri pe secundă care sunt ghidaţi cu ajutorul a 9.300 de magneţi montaţi în interiorul tunelului. Acest fascicul va parcurge întregul circuit al acceleratorului Large Hadron Collider în prima zi a experimentului.

      Se pare ca experimentul de sub pamânt, si anume CERN – Geneva, nu numai ca a început, dar s-a si finalizat înainte ca lumea sa aiba habar despre acest lucru. A înteles oare cineva dintre noi, profanii, ce se întâmpla acolo? Oare ce descoperiri se fac si s-au facut? Ca într-un joc de copii, ne-am amuzat si am cochetat cu niste cuvinte si informatii: teleportare, universuri paralele, crearea universului, cât si forma lui de fiintare… si multe altele. A înteles oare cineva cu adevarat aceste cuvinte?
      La 12 august 1943, în America, la Eldridge, se dadea startul unui experiment ce avea sa revolutioneze tot ceea ce omul cunostea despre fizica, univers, timp si spatiu – experimentul Philadelphia. Doua creiere gigantice, Einstein si Tesla, s-au pus “neuron la neuron” pentru a crea posibilitatea ca un vas de marina cu echipaj sa dispara si sa reapara într-un alt loc al lumii bine determinat. Acest fenomen se numeste teleportare si a fost descoperit în urma cu 65 de ani! Oare ce putem descoperi în 2008, într-un experiment situat la 100 de metri sub pamânt, pe o arie de 27 de kilometri, în care s-au investit cel putin 9 miliarde de euro si la care lucreaza în jur de 5.000 de fizicieni din toata lumea, plus participarea a 20 de state? Au existat si înca exista experimente care întrec cu mult imaginatia noastra si tocmai din aceasta cauza noi, astia din lumea de jos, de pe biciclete, ramânem siderati si nu putem decât sa aducem un argument foarte puternic, “prostii, domne… ce tâmpenii mai scot si astia!” Trebuie sa facem pasul de flatulatie mentala de la gândire!

Postări populare