Anti-Halloween


Anul ăsta nu mă mai costumez în nimic. Mi-am dat seama că sunt româncă şi că ţin la valorile culturale ale României ca să le spoiesc îmbrăcându-mă hidos, după o tradiţie care nu e a noastră şi care ţine de globalizare. La naiba cu globalizarea! A fost introdusă de americani pentru că ei n-au valori culturale la fel de bogate ca ale vechilor popoare europene. Din Estul Europei a plecat toată lumea şi susţin asta pentru că pe teritoriul nostru s-au găsit rămăşiţe ale omului modern mai vechi decât cele descoperite vreodată în Africa. Noi suntem leagănul lumii. Pe noi ne pomeneşte Homer în "Iliada", acum 3000 de ani, drept tracii din nord ce au venit să ajute Troia, alături de oamenii din oraşul Dardanos şi din celelalte părţi. Imperiul Roman s-a oprit în faţa lui Burebista. În toată istoria României, noi n-am invadat pe nimeni, pentru că noi am avut pământul nostru, plin de bogăţii, nu ne-a trebuit nimic altceva şi am luptat atunci când am fost ofensaţi de vecini. Acum pericolul vine din interior...Dar tot români suntem deşi plecăm în toate colţurile lumii.

Sunt atât de mândră că sunt româncă, de-mi vine să ţip.
Pe tot întinsul Pământului, nu veţi mai găsi o ţară ca a noastră şi un popor ca al nostru.

Român = dac (paşnic, iubitor al pământului de ţară, al istoriei neamului, al tradiţiei şi a culturii legiuite de zei) + roman (înţelept, cuceritor, doritor de noi tărâmuri, doritor de război pentru a aduce pacea în lume, deschizător al noilor drumuri, iubitor al pământului de ţară, al istoriei neamului, al tradiţiei şi a culturii legiuite de zei).

Se spune că de la Roma ne tragem, eu spun că din Dacia, căci toţi romanii au plecat întâi de aici. Ăştia suntem, nu uitaţi niciodată asta. Noi nu suntem un popor care să fie călcat în picioare în cel mai jalnic mod.

Semnat: Ioana Savin

Postări populare